Friday, March 11, 2011

kelebihan jadi SINGLE :)
1) Takde lagi bunyi miskol berkali-kali /SMS

Kuku tak rosak, jari tak kontot. Pasangan yang bercintun 90% daripada masanya bermain sms dan tak boleh renggang dengan henpon! Termasuklah masa tengah berak, tengah makan, ataupun sebelum tidur. Buat apa semua kena 3G
2) Telinga tak bingit dengar leteran

Taik telinga jadi keras dan hampir jadi pekak hari-hari kena "sekolah" dengan bf/gf. Buat itu kena check, buat ini kena check. Gaduh tu macam dah jadi rutin harian. Memang la leteran untuk kebaikan tapi kalau dah hari-hari membebel yang dengar itu boleh tanggal cuping telinga. hahaha kesian.
 3) Boleh pergi kemana saja dengan sesiapa
Pergi mana tak ada orang peduli. Ada bf/gf kejap-kejap kena friend finder. Padahal bukan ke mana pun pergi depan itu je kedai pak Maun beli roti jala. Itu pun nak friend finder! Check kot² si gf/bf dah pergi Siam ke dengan orang lain. HEHE.

4) Tak payah lagi jaga penampilan

Tak apa. Selekeh-selekeh pun tak ada orang kisah. Senang. Ketiak bacin, kuku panjang simpan taik, janggut bersepah, pakai apa pun boleh. Tak nak pakai apa-apa pun lagi boleh juga. Kalau ada gf/bf asyik nak kena smart dan nampak lawa je kan. Semua itu purak-purak. Padahal kat rumah macam apa entah serabainya.
 5) Boleh buat apa je yang disuka

Lantaklah nak tunggang terbalik ke. Atau nak tunggang tak balik-balik ke. Tak ada siapa nak larang dan ambil peduli.

* Terpulanglah nak single ke double. Tapi sampai bilakan nak single. Setiap orang pasti akan berkahwin 1 hari nanti. Jangan anggap ia 1 bebanan (cehh tak boleh bla menasihatkan orang) lalala~ Ambil berat dan mengongkong adalah istilah yang berbeza. Kalau kena kongkong tu terima je la.. namanya "dia" sayang. *

* Lelaki suka dan bangga kalau dapat awek cantik.
Tak boleh bagi lepas. Dikawal ketat.
Buat itu ini semua kena pantau.
(Pinjam gambar Charlene Choi kejap)
Dia sangat gojes. *
 
 
* Perempuan suka dan bangga kalau dapat boipren
muka macam Mike He.
Sanggup bergaduh dengan pompuan lain
kalau boipren kena kacau. *